Go-Drift forum  

Go Back   Go-Drift forum > Go-Drift > novosti / dogadjanja / reporti
FAQ Members List Calendar Mark Forums Read

novosti / dogadjanja / reporti natjecanja, drift days, treninzi, meetings

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 02-04-2007, 11:13   #1
Gjuro
Diplomirani kum

Gjuro's Avatar

Default REPORT - 01.04.07. Logatec Trening

REPORT!

Dana 01.04. okupili smo se na kavi na gradni i malo poslije 8 krenuli put logateca.
Po dolasku na stazu toninho, zax i pajdo namontirali finger cam

slovenci su već skurili prvi set guma. od slovenaca u prvom je planu bio cimerman u bmw-u m3

zax izašao na stazu, toninho na suvozačkom

zamijenjene gume, ozy sjeo na suvozački sic i doživio prvi orgazam dana

uspio je narušiti zaxovu preciznost pa je nissan malo zahaklao zemlju, što je prouzročilo boost leak

ozy je u međuvremenu naučio svirat harmoniku

onda je krenula akcija

DK iznutra

malo dima

twin drift

upad u tunel

bilo je i par udesa - bmw na boku

bmw u new jerseyu

najjači smo, najjači

cimpijev komad

i za kraj - s13

ugodno proveden vikend, veselim se ponovnom druženju

Last edited by Gjuro : 02-04-2007 at 11:18.
Gjuro is offline   Reply With Quote
Old 02-04-2007, 11:32   #2
TomiTraktor
The Pajdo

TomiTraktor's Avatar

Da i ja napisem riječ dvije...tri

Bilo je super kao i uvijek na bilo kojem track/drift dayu. Ekipa je bila super, sve opusteno i u trenutcima dok se čupa branik i intercooler dolje u par minuta. Drago mi je da sam bio od ruke, da ovaj razbijeni branik sam uspio stručno pokrpati da se i jedva primjeti na fotkama itd

Što se vožnje tiče, Zax rastura. Jako se svima svidio twin drift, a ja sam bas tad bio co-driver. Niš ne prodajem samo se hvalim :P. Cimpi drifta cijelu stazu i to stvarno jako jako utrenirano i lijepo izgleda. Pogotovo iz auta iza ili ispred u driftu

Slovenci drljaju znatno znatno bolje od nas. Oni su jednostavno tamo i drljaju. Kod nas se to licka, sminka, pere, slaze a malo akcije. Tamo se šutne nogom hauba da se ispravi nakon udesa i gas dalje. Max respect i nadam se da cemo i mi u tome smjeru ići jer tamo rijetko tko od vozača da nije znao driftati a bilo je u svakom autu bar 2 vozača.

Sve u svemu divno iskustvo i idemo za 2 tjedna opet

BTW mrzim na rs13 tako dugačke šarafe za felge
TomiTraktor is offline   Reply With Quote
Old 02-04-2007, 11:54   #3
Toninho
Guest

Dečki su rekli manje više sve.
Maximum relax i zezanje, čak i trenutcima kad bi mnogi popustili.
Cijela priča tekla je glatko i uigrano.

>Wooshmobil< je bio na visini zadatka, a o D.K.-u da ne trošimo riječi.

Slovenci, baš kako je Tomi napisao, ne mudruju ko' mi, nego
drljaju, i to pošteno. Muda im ne fali, a znanje, koje nekima nedostaje će nadoći, posebno ako nastave ovim tempom.
Logatec, prema mojoj skromnoj procjeni, ovisno o postavu staze, zanimljiva
i ima par opasnih mjesta, ako se pretjera, što u "hypu" i nije problem.
Vidjelo se i iz ovih par crash-ova s Gjurinih fotki.

Cimmerman, RSPCT !

Vrlo lijep, intenzivan i naporan vikend.
Atmosfera od strane domaćina, friendly i korektna.

Looking forward to 21.04.

Parčićiiiiiii !
Toninho is offline   Reply With Quote
Old 02-04-2007, 14:25   #4
ZaX
Vrtlar

ZaX's Avatar

http://www.youtube.com/watch?v=MCTZfWoTkjY Cimpo
http://www.youtube.com/watch?v=ajA5TxfT3WY ZaX
http://www.youtube.com/watch?v=9F-DtYIVUBg Cimpo vs ZaX

Filmići sa youtoube-a.
ZaX is offline   Reply With Quote
Old 02-04-2007, 16:12   #5
ozy
banirani car

meni je bas sve bilo odlicno!
ekipa, timski duh i raspolozenje od gewindanja do zezanja, voznja, filmska akcija od ispadanja dijelova do razbijanja, voznja slovenaca koji se furaju samo na bmw drift pa smo im ipak malo pomutili kompoziciju sa japanskom drlom.. mnogi su se cudili da kakva to srebrena zvijer riga vatru i puca ko top te drifta i ostavlja dimne zavjese.. ma milina!
cijeli dan je bio jedan veliki afrodizijak, po fotkama se vidi u kakvu se zivotinju pretvaram kad me sora adrenalin a pogotovo kad je ZaX "guzio" Cimpija u twin driftu.. to mi je bilo preyebbeno!!
zahvaljujem svima koji su bili u ekipi, bili ste odlicno drustvo i jucerasnji dan mi je bio zaista posebno dobar!
veselim se iducim go-drift druzenjima!!
WWUUUSSSSHH!!
ozy is offline   Reply With Quote
Old 02-04-2007, 20:44   #6
matuszewski
Member

Super, da ste zadovoljni sa jučerašnjim track-day. Šteta samo, što je došao jedino Zax. Za one, koji če voziti prvenstvo bilo bi dobro, da prije malo potrenirajo na toj stazi . Inače lijepo je bilo vidjeti twindrifte Josipa i Cimpija, obojica su vozili dobro. Dogodilo se i dosta nesreča, više zbog pretjerivanja nego zbog staze, koja je bila konfigurirana dosta jednostavno - na utakmici če se barem finale postaviti prilično zahtijevnije ... Vidi se, da je kod nas drift u prosjeku u usponu, nadam se, da če se to potvrditi kvalitetnim utakmicama prvenstva.

Lp, Mate

Quote:
Originally Posted by Ozy View Post
mnogi su se cudili da kakva to srebrena zvijer riga vatru i puca ko top te drifta i ostavlja dimne zavjese.. ma milina!
Ma nitko se nije čudio. Skoro svi ga več poznaju ...

Lp, Mate

Last edited by ozy : 02-04-2007 at 20:47.
matuszewski is offline   Reply With Quote
Old 02-04-2007, 20:50   #7
ozy
banirani car

Quote:
Originally Posted by matuszewski View Post
Ma nitko se nije čudio. Skoro svi ga več poznaju ...
ma znam! samo se salim jer jucer je izgledalo kao "BMW drift day"!
ozy is offline   Reply With Quote
Old 02-04-2007, 23:28   #8
Kasuki
Forma šake

Kasuki's Avatar

Svaka čast svima.
Old 03-04-2007, 11:24   #9
ZaX
Vrtlar

ZaX's Avatar

Vrijeme je da i ja napišem pokoju riječ.

Prvo se moram zahvaliti svima koji su 2 tjedna prije eventa intenzivno radili na pripremama mog auta da bi bio spreman za trening 1.4. a nadam se i cijelu sezonu.
Tu bi posebno izdvojio dečke iz firme Dastek, Damira, Gonzu, Igora i Jožu koji su napravili sve da auto bude u dobroj formi i dalje. Promjenjeno je zbilja puno stvari, od svječica, kvačila, svih ulja preko leteći ležajeva pa sve do ugradnje Unichip Q+ elektronike sa elektroničkim boost kontrolerom.
Ozy i Gjuro su mi pomogli oko selena i puno drugih sitnica. Detaljnije sve piše u topicu o mom autu.

U subotu smo utovarili aute i bili spremni kad mi je sinula ideja da namontiramo eksternu kamericu na auto. Nisam želio bušiti auto nigjde pa smo skinuli poklopac goriva i napravili malu konstrukciju. Sve u svemu nadam se dobrim snimkama.

Prvi problem je bio na benzinskoj kad sam htio kupiti gorivo karicom. Kartica je trajal do 3. mjeseca 2007 a u nedjelju je bio 1.4. 2007. Ništa, druga kartica i idemo dalje. Na putu do Logatca smo napravili datalog smjese goriva pomoću lambda sonde. Ozy je vozio auto a ja sam haklao po laptopu. U Logatec smo stigli uz malo vrludanja. Uglavnom drugi put treba tražiti izaz Vrhnika na autoputu. Manja je cestarina i lakše je doći.

Prvi set 17" guma nije dugo potrajao. Staza mi se po dolasku već učinila dosta opasna sa minimalnim izletnim zonama pa nisam htio siliti.
Drugi set guma 16" smo stavili na distance iza pa je auto bio malo širi i živčaniji. Na uskom dijelu jedan nedužan spin se pretvorio u udarac u hrpu zemlje. Sam sam si kriv, a dobrim dijelom je igralo ulogu to što nisam isključio ABS pa nisam mogao odrediti smjer izlijetanja nego se ABS uključio. Imamo sve snimljeno na kameri pa će biti zanimljivo pogledati.
Udarac je pomaknuo intecooler 1 cm unazad što je poremetilo sve cijevi i auto je imao boost leak. Sljedi skidanje branika i ravanje nosača FMIC-a.
Izalazak na stazu, ali auto i dalje puše 0.5 bara umjesto 1b. Nisam se zamarao previše ali se primjetio nedostatak snage.
Nije bilo gužve za izlazak, tek tu i tamo koji prekid da se maknu bmw-i koji su se nažalost razbili. Bilo je dosta izlijetanja i razbijanja, možda jednostavno loš dan. I ako se dobro sjećam na stazi su bili sve do jednog BMW-i i jedna alfa 33 koja je brzo odustala.
Nakon toga su vožnje tekle dobro, a definitivno najbolji dio dana je bio twin drift sa cimpijem u kojem sam maksimalno uživao.
Onda sam opet morao na benzinsku, tad su mi i drugu karticu odbili pa mi je gorivo platio Damir Jakopin iz Brite. Hvala na pomoći Damire!!! Zanimljivo da kartica danas radi OK! Hebem ti Zagrebacku Banku.

U cijenu starnine sam dobio besplatan ručak pa smo od 14-15h bili na pauzi.

Nakon toga sam se vratio do auta i otkrio još jedan boost leak. Branik koji je udario u intercoler je presjekao silikonsko crijevo, dovoljno da auto ne boosta kako spada. Duct tape i obujmice riješavaju problem i auto ponovo radi kako spada. Sljedilo je još dosta vožnji u kojima sam uglavnom bio sam na stazi.

Oko 16h smo završili sa treningom i počeli pospremati stvari i vraćati dijelove na nissana. Slijedio je mali photoshooting na kraju dana i povratak u Hrvatsku.

Ozy i Pajdo su vozili Nissan doma, dok sam se ja prikrpao Gjuri u servisnom vozilu.
Na povratku smo stali na kavu i odmor.
Sljedio je istovar stvari iz autiju kod mene doma i razlaz.
Sad ponovo popravak i lakiranje branika, vulkanizeru po gume itd...

Hvala dečkima na pomoći: Gjuro servisno vozilo i fotograf, Toninho camera man, Pajdo chief mechanik i Caru Ozyu.

Pajdo, drugi put ponesi produžni kabel za kompresor. Bit će ti puno lakše mijenjati kotače

Na kraju dana vozači su dobili papir sa komentarima sudaca. Domaćini su bili super, konkurencija svaki put sve bolja, a čak nas je i vrijeme dobro poslužilo.

Vidimo se 21.4. !

ZaX
Old 04-04-2007, 13:33   #10
ZaX
Vrtlar

ZaX's Avatar

Default Re: REPORT - 01.04.07. Logatec Trening

Šećer dolazi na kraju, pa tako da zaokružimo ovaj report sa krasnim videom od našeg Toninha.

Video se nalazi na linku
http://www.youtube.com/watch?v=Xy54q45N7z4

Ako ga želite skinuti na hard, samo kopirajte link na ovu stranicu http://vixy.net/ i odaberite fromat videa u kojem želite skinuti video.

Oprema koja je korištena je Sony pen-cam posuđen od Siniše, Sony Digital8 kamera kao rekorder, te Sony DCR-TRV900 MiniDV kamera.

Hvala Toninhu na snimanju i montiranju videa.
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules